We helpen je het liefst meteen online. Heb je technische vragen over jouw elektrische step of board, of vragen over de levering? Wij hebben de veelgestelde vragen van onze klanten op een rijtje gezet en proberen daar een goed antwoord op te geven! Staat jouw vraag niet hieronder? Dan kun je altijd mailen of bellen.

 • Levering
Bezorgen jullie door heel Belgïe?

Wij bezorgen jouw e-step of board graag bij jou thuis of op het werk. Dit doen wij door heel België, inclusief onze buurlanden.

Wanneer wordt mijn toestel geleverd?

De verwachte levertermijn staat vermeld op de overeenkomst. Wij nemen enkele dagen na de aankoop contact met je op om de definitieve leverdatum af te spreken.

Kan ik mijn afspraak wijzigen of annuleren?

Nadat we een afleverdatum hebben afgesproken, gaat de e-step of board de laatste fase in van het productieproces. Annuleren is dan slechts nog beperkt mogelijk. Komt de dag of de tijd van het aflevermoment niet uit? Neem dan zo snel mogelijk telefonisch contact met ons op.

Oei, ik was niet thuis op het aflevermoment...

Wij nemen altijd 1 dag na de afspraak contact met je op voor het maken van een nieuwe afspraak.

 • Technische vragen
Heeft mijn e-step onderhoud nodig?

De Goovia e-step is een onderhoudsarm voortbewegingstoestel. Omdat de step op allerhande wegen rijdt, is het aangewezen om periodiek een controle in te lassen. Op volgende frequentie wordt aangewezen uw e-step te controleren:
Na 50km, na 300km, vervolgens elke 300km.

 

Bij frequent Off-Road gebruik raden we aan om elke 100km een controle uit et voeren. In de handleiding staat vermeld welke controles kunnen uitgevoerd worden en welke acties erop genomen moet worden.

Hoe bepaal ik het motorvermogen?

Het motorvermogen is zeer belangrijk gegeven. Die moet afgestemd zijn met het rijgedag en de omgeving. Om comfortabel te kunnen rijden is een absolute minimum 350W. Hoe meer vermogen hoe grotere hellingen dat men kan oprijden.
Volgende tabel geeft u een kort overzicht:

Hoe lang gaat mijn batterij mee?

Een moeilijke vraag. Veel factoren hebben invloed op de levensduur van de batterij. Frequentie van opladen, vanuit welke conditie wordt er geladen, omgevingstemperatuur opslag, batterijvermogen,… zijn maar enkele ervan.

 

Een batterij gaat niet eeuwig mee, elke batterij verslijt na verloop van tijd en loopt ze sneller leeg en werken ze minder goed. Wij kiezen voor de meest performante batterijen Lithium-ion, die al 7 maal langer mee gaan dan een standaard batterij.

 

Toch mag je er gerust op zijn dat jouw Goovia batterij minimaal twee jaar meegaat. In de garantievoorwaarden vindt u daar meer over. Wil je langer zeker zijn? Dan kun je in bepaalde gevallen een garantie uitbreiding bijkopen. Meer info bij uw Goovia dealer.

Smal bord of breed voetbord? Wat is nu het verschil?

Goovia gaat voor comfort. Het rijden op een breed bord is comfortabeler en daarmee zijn grotere afstanden ook aangenaam om te rijden. De reden hiervan ligt bij de rijhouding.

 

Bij een smal voetbord:
De rijder staat met zijn 2 voeten achter elkaar. Daardoor is het bekken getorst en de schouders terug recht (stuur houding). Bekken en schouders staan haaks op elkaar. Voor de rug en het bekken is dat niet de juiste houding en kunnen schokken slecht verdragen worden. Met een getorst lichaam rijden is mogelijk voor zeer korte afstanden.

 

Bij een breed bord:
De rijder staat volledig in lijn. Er is geen getorste houding. Schouders en bekken staan parallel op elkaar. Deze houding is veel comfortabeler en schokken kunnen door het lichaam gemakkelijk geabsorbeerd worden. Dank zij een natuurlijke houding zijn langere afstanden aangenaam.

 • Verzekering
Heb ik verzekering, rijbewijs,... nodig?

België:

De verzekering burgerlijke aansprakelijkheid vraagt u best aan bij uw verzekeringsmakelaar. Het is ons bekend dat er aan de hand van de verzekeringsmaatschappij verschillen kunnen zijn van toegelaten maximale snelheden. Indien uw verzekeringsmaatschappij een andere beperking aangeeft dan standaard geprogrammeerd in de Goovia e-Step, dan raadpleeg je uw officiële Goovia dealer om de aanpassing te doen voordat u de baan op gaat met uw Goovia.

 • Regelgeving
Is mijn e-step CE gekeurd?

Ja, als constructeur zijn we verplicht de Goovia e-step te bouwen naar Europese norm. Daardoor staat ook het CE label vermeld. Een attest is als bijlage toegevoegd bij de handleiding.

Kan ik mijn e-step inschrijven als Speedelec?

In tegenstelling dat de Goovia e-step wel is gebouwd om sneller te rijden dan 25km/h, wordt die toch begrenst op deze snelheid. Daardoor valt de Goovia e-step niet onder de categorie speedelec. We geven dan ook geen attest mee om dergelijke inschrijving te kunnen doen.

Waar lever ik mijn lege batterijen in?

Om een batterij te vervangen went u je best naar het Goovia verkooppunt. Zij verzorgen de correcte vervanging en leveren de oude batterij aan een inzamelpunt of bij de milieustraat van de gemeente.
Vervang van een batterij wordt altijd uitgevoerd door een geschoolde elektrotechnicus. Zo worden de wetgeving gerespecteerd en geniet u van een top conditie batterij in uw e-step.

 • Garantie en defecten
Met wie moet ik contact opnemen in geval van een technisch defect?

Wij adviseren u om bij een erkende Goovia dealer aan te kloppen. Hij is gemachtigd om alle herstellingen uit te voeren en garantieaanvragen in te dienen indien het defect binnen de garantie periode voorkomt. Alle garantieaanvragen worden door Goovia behandeld. Is er een defect tijdens garantieperiode, dan begeeft u zich best naar uw Officieel erkende Goovia dealer.

Garantie

Wij geven om onze producten en doen ons uiterste best om deze in topconditie aan u te leveren. Toch komt het wel eens voor dat er een bestelling kapot gaat tijdens transport of dat er iets anders gebeurt waardoor u aanspraak kunt maken op garantie. Wettelijk gezien bent u verplicht om binnen twee maanden na constatering van het gebrek melding bij ons hierover te maken. Indien het gebrek binnen de garantie valt, dan zullen wij kosteloos zorg dragen voor reparatie of vervanging.


De garantie kan uitsluitend worden ingeroepen door de eerste eigenaar van de betreffende Goovia-voertuig. De garantie is niet overdraagbaar.

Garantieperiode

Standaard garantieperiode van en Goovia voertuig wordt gedurende 2 jaar gegarandeerd op constructie- en/of materiaalfouten. Daartegen zijn actieve onderdelen en slijtonderdelen daar niet in opgenomen. Voor bedieningsonderdelen, voorvorken, dempers en batterijen geldt een garantieperiode van 1 jaar bij normaal gebruik.

 

Voor lakwerk van frame en vork geldt voor roestvorming van binnenuit een garantie van 2 jaar.


Op onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn, zoals banden, ketting, kettingbladen, freewheel, tandwielen, kabels, remblokken en lakwerk van buiten uit wordt geen garantie gegeven, tenzij sprake is van constructie- en/of materiaalfouten.

Welke zijn garantie onderdelen?

Gedurende de garantieperiode zullen alle onderdelen, waarvan door Goovia is vastgesteld dat sprake is van een materiaal- en/of constructiefout, naar keuze van Goovia worden gerepareerd dan wel worden vergoed. Eventuele kosten van de montage zijn voor rekening van de eigenaar.

 

Kosten van transport van het voertuig en/of onderdelen van en naar Goovia of erkende dealer komen voor rekening van de eigenaar.


Indien een bepaald onderdeel voor garantie in aanmerking komt en het origineel is niet meer leverbaar, dan zorgt Goovia voor een minimaal gelijkwaardig alternatief.

Wanneer vervalt de garantie?

De garantie vervalt overeenkomstig:

 

 • Onjuist en/of onzorgvuldig gebruik van het voertuig en gebruik dat niet overeenkomstig de bestemming is.
 • Technische herstellingen zijn niet op vakkundige wijze verricht of werden niet uitgevoerd door een Goovia erkend dealer.
 • Naderhand gemonteerde onderdelen komen niet overeen met de technische specificatie van de betreffende voertuig of zijn onjuist gemonteerd;
 • Indien het bewijs van authenticiteit, waaruit blijkt dat het vervoermiddel vakkundig is afgemonteerd en gecontroleerd alvorens deze aan de klant werd afgeleverd, niet aanwezig is of niet door de verkoper is ondertekend.
 • Voorts wordt uitdrukkelijk uitgesloten aansprakelijkheid van Goovia voor schade aan (onderdelen van) het vervoermiddel als gevolg van:
  • Foutieve afstelling/spanning van stuur, stuurpen, zadel, zadelpen, remmen;
  • Niet tijdig vervangen van onderdelen zoals rem, remblokken, banden, beschadigde kabels;
  • Klimatologische invloeden zoals normale verwering van lak of chroomroest.
  • Aanrijdingen of beschadiging door contact met derden of materialen
Is er een garantieuitbreiding mogelijk?

Vanaf de modellen 2019 is een garantie uitbreiding mogelijk.

 • Overige vragen
Wat beïnvloedt de autonomie van de e-step?

Hellingen

Rijden op steile hellingen, bruggen en heuvels vereist veel meer energie dan rijden op een vlakke ondergrond. Meer moeite, goede cadans, en / of een wijziging in een meer geleidelijke route kan het algemene bereik aanzienlijk beïnvloeden.

 

Gewicht en laadvermogen

Een zwaardere scooter (lading en rijder) verlaagt het bereik van de batterij. Elke nuance telt! Beperk je lading, denk over het krijgen van een efficiënt type e-scooter voor uw gewenste verplaatsingen, zelfs welk type kleding je draagt.

 

Versnelling en constante snelheid

Het is belangrijk om efficiënt te rijden. Frequente variaties in snelheid met uiteenlopende snelheid consumeert meer energie. Alsook bij het versnellen vanuit stilstand. Probeer je snelheid constant te houden en het momentum te behouden, start en stop heeft grote invloed uw totale bereik.

 

Accustatus en temperatuur

Zorg ervoor dat de batterij voor elke rit volledig is opgeladen. Dit levert het best mogelijke bereik van de batterij elke keer. Hoe meer energie uit de batterij is verdwenen, hoe lager de spanning, hoe sneller de batterij leeg loopt.
Je merkt een verschil in bereik bij warm of koud weer, dit beïnvloedt hoe snel
de batterij zal ontladen. Tegenwind kan ook de systeemprestaties sterk beïnvloeden. Verwacht meer bereik op dagen met gematigd klimaat.

 

Bandenspanning

Banden met lage spanning hebben een hogere rolweerstand en vereisen meer energie van de accu. Het is belangrijk om regelmatig uw bandenspanning te controleren, de max. druk is terug te vinden op de zijwand van elke band.
Veiligheid is het allerbelangrijkste. Pas uw bandenspanning aan volgens het type ondergrond. Hardere banden bij hard wegdek zachtere banden bij zachtere ondergrond.

 

Externe invloeden / weer

Tegenwind kan ook de systeemprestaties sterk beïnvloeden. Verwacht meer bereik op dagen met gematigd klimaat.

Hoe reinig ik het best mijn e-step?

Gebruik nooit een hogedrukreiniger of tuinslang om de e-scooter schoon te maken. De kracht van een waterstraal kan de elektrische componenten van de scooter beschadigen.

 

We raden aan om met een zachte spons of een zachte borstel de scooter schoon te maken. Ideaal is het gebruik van een vochtige doek om schoon te maken. Gebruik altijd heel weinig water en houd water uit de buurt van de elektrische contacten. Controleer de plug-in aansluitingen op vocht na het reinigen en laat deze drogen, indien nodig, voordat u de scooter gebruikt.

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

De meeste Goovia e-steps hebben een belastbaarheid van 130kg. Dit is uiteraard maximaal op vlakke wegen. Laten we daar 10% reserve nemen voor oneffenheden en toleranties, dan is 120kg het resultaat. Om te kunnen bepalen hoeveel bagage men uiteindelijk mee kan nemen, gebruiken we volgende rekensom:

 

Max. hoeveelheid bagage (kg) = belastbaar vermogen van de e-step (kg) – gewicht van de rijder/rijdster (kg).

 

Opgelet: bij gebruik te maken van cargo systemen zoals bvb mandje op het stuur bevestigd, dan beperkt het draagvermogen van dit mandje zoals vooropgesteld door de fabrikant.

Hoe beveilig ik mijn e-step tegen diefstal?

De beste manier is een slot, en uw e-step vastmaken aan een vast obstakel. In het scharnierpunt tussen bord en stuurkolom zijn diverse openingen voorzien. Door een slot daardoor te plaatsen is het onmogelijk de e-step mee te nemen of toe te plooien.

 

Bij de toebehoren is een alarmcentrale beschikbaar, zodra men de e-step van helling verandert gaat een geluidssignaal af die de aandacht van alle omstaanders trekt.